8 manieren om studie en werk in evenwicht te brengen

Het vinden van de balans tussen studie en werk is een veelvoorkomend probleem voor werkende volwassenen. Er zijn tal van werkende volwassenen die hun studie willen voortzetten om hun carrière vooruit te helpen, maar vanwege de tijdsdruk en de verantwoordelijkheid die ze moeten dragen, geen stap kunnen zetten. Studeren combineren met een fulltime baan is niet eenvoudig, dus waarom laten we je niet vertellen hoe je de balans kunt vinden tussen je werk, academische verplichtingen en je sociale leven? Of je nu een student bent die werkt om je collegegeld en rekeningen te betalen, of een werkende volwassene die een cursus volgt om je vaardigheden en carrière te verbeteren, de balans tussen werk en studie kan overweldigend lijken, maar met wat planning en zelfdiscipline kan het lukken.

1. Houd iedereen op de hoogte

Als je een fulltime baan hebt, is het onvermijdelijk dat je werk- en studieschema’s soms botsen. Om dit te voorkomen, moet je jouw baas en collega’s van tevoren al jouw planning laten weten. Lesrooster, groepsstudiesessies en examens moeten allemaal zo vroeg mogelijk op de planning worden gezet. Bremg jouw baas niet op het laatste moment op de hoogte, omdat dit jouw werketos zal weerspiegelen.

2. Geen uitstelgedrag en last-minute deadlines

Je kunt niet verwachten dat je op je werk of op school goede resultaten behaalt als je de hele nacht opblijft voor een examen of een opdracht op het laatste moment afmaakt. Deel jouw project of opdracht op in fasen en vink ze af terwijl je ze allemaal hebt voltooid. Dit zorgt ervoor dat je beter werk levert. Tegelijkertijd verlaagt je jouw stressniveau en blijf je goed presteren in jouw werk en studie.

3. Maak je eigen schema

Een schema is een geweldige manier om al je taken op een rijtje te zetten, je prioriteiten te plannen en in kaart te brengen hoeveel tijd je voor elk deel nodig hebt. Zorg ervoor dat je alles zo gedetailleerd mogelijk invult, inclusief les-, werk- en studietijd, deadlines, afspraken en andere taken. Op deze manier weet je precies wanneer jouw vrije tijd is, zodat je hier ook tijd voor hebt.

4. Leer omgaan met stress

Het is onvermijdelijk dat werken en studeren tegelijkertijd stressvol kan zijn, maar er zijn veel manieren om met stress om te gaan. Sommige mensen verlichten stress door te sporten of te mediteren, anderen kiezen voor stressverlichtende voeding. Je hoeft alleen jouw eigen manier te vinden om stress effectief te verlichten. Stress verminderen is niet alleen belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid, het helpt je om gefocust te blijven en ook zo productief mogelijk te blijven.

5. Beloon jezelf

Beloon jezelf elke keer dat je een taak met succes hebt voltooid. Gezellig uit eten en relaxen met je vrienden of familie, of een leuk dagje uit in het weekend. Kies beloningen die je kunnen motiveren om harder te werken en jouw taken te voltooien. Maar onthoud altijd dat je jezelf niet te hard moet pushen. Neem tussendoor een pauze, neem wat voedzame snacks of een kort dutje, het kan de prestaties van jouw hersenen en lichaam een ​zetje geven. Korte pauzes kunnen helpen om je hersenen een frisse start te geven en je focus weer te krijgen, waardoor je prestaties en productiviteit toenemen.

6. Focus op je doel en de beloning voor het bereiken ervan

Houd altijd in gedachten waarom je in het begin hebt besloten om de studie te gaan volgen, ondanks dat je een fulltime baan hebt. Dit zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft wanneer je wilt opgeven. Je kunt dit doen door een visiebord van uw ideale leven te maken, dit met jouw familie en vrienden te delen en hen te vragen jouw eraan te herinneren wanneer je het het meest nodig hebt.

7. Kies een studie die gerelateerd is aan de branche waarin je werkt

Studeren en werken in dezelfde or gerelateerde branche is een geweldige manier om je werk en studie te balanceren. Je kunt de vaardigheden en kennis die je op school leert toepassen op het werk, en wat je op het werk leert, kan worden gebruikt als case-study’s voor je opdrachten. Niet alleen dat, je krijgt meer ervaring, ziet de zakenwereld vanuit een ander perspectief, dus zowel studeren als werken wordt leuk.

8. Beurzen aanvragen en collegegeld betalen

Vraag een beurs aan bij de overheid of lokale organisaties om je collegegeld te betalen. Je kunt het geld dat je verdient met je werk ook gebruiken om je studie te betalen.

Als je je nog steeds zorgen maakt over de stress, waarom kies je dan niet voor een versneld programma dat 100% online wordt geleverd, geen toelatingsexamens heeft en erkend wordt door de UK Quality Assurance Agency (QAA). We bieden betaalbare trajecten die snel kunnen worden voltooid door mensen met eerdere werkervaring en academische kwalificaties. Onze cursussen zijn ontworpen voor werkende professionals die zichzelf willen bijscholen, en dit wordt mogelijk gemaakt door het netwerk van toegewijde ondersteuning en online leerfuncties waarmee carrièregerichte individuen in hun eigen tijd kunnen leren met een flexibel schema. FIFA World Cup 2022 live

Laat ons je helpen om een ​​gezonde balans tussen werk en studie te behouden en tegelijkertijd plezier te hebben.